Skye is great!!!

Een aantal jaren geleden was ik met wie ik ben, op vakantie in Schotland. We waren voornamelijk aan de oostkust met een uitstapje naar Orkney. Ook gingen we naar een bed and breakfest bij Applecross, op een schiereiland aan de westkant. We kwamen daar aan, de zon scheen en iedereen die normaal in de pub zat, zat op het terras. Het was geweldig. We keken naar het westen, richting Isle of Skye. Daar moeten we een keer heen, zei ik onder het genot van een bier. Nu zijn we er een paar dagen en morgen gaan we naar de Hebriden Nog westelijker.

Skye is geweldig, adembenemend, winderig en soms koud. Ik wil hier niet in oktober naar toe. Maar de laatste twee dagen hebben we geweldige wandelingen gedaan. Mooier wordt het niet. De wandeling naar de noordkaap was mooi, en vandaag liepen we de Quiriang tocht. Iemand vertelde dat deze tocht als decor voorkomt in Jurassic Park en In de ban van de Ring. Met Jurassic Park heb ik niks, maar Tolkiens trilogie is een van de weinige boeken die ik van a tot z heb gelezen. Ik voelde me op reis met Frodo. Ik zag achter iedere steen Gollem. Het was werkelijk een geweldig decor, met een fantastisch uitzicht.

Kortom ik ben nogal lyrisch. Het is niet anders. En de boeren ploeteren voort. Ik hoop dat ze hun boerenverstand terug vinden, want de hele bedrijfstak moet om, net zoals ooit de mijnbouw en de scheepsbouw. Dus ook de banken, de voorleveranciers en de supermarkten. En tenslotte, wij burgers moeten meer voor ons eten gaan betalen.

12 juli 2022