Coronacrisis (12) Twitter

Opeens schieten de tranen in mijn ogen, wanneer ik de tweet van Rein lees.

Ik reageer naar hem met de melding. “Dank voor je zorg. Vandaag dagje vrij. Mooi weer. Geniet ervan!!!” Veel raakt me niet. Ik voel me gezond, ik heb het luxe en geniet van het weer. Ik zie deze mensen buffelen. Voor mijn werk heb ik weleens staatjes gemaakt over de productie op de IC in relatie tot de kosten. Altijd met het doel het juiste geld op de juiste plaats te krijgen. Ook ten aanzien van de IC vroeg ik me weleens af of dat niet te duur werd. Wat was de bezetting ten opzichte van de gemaakte kosten. Moesten we geen andere accenten leggen.

Niet alleen deze mensen op de IC, maar al die verpleegkundigen die ik zo af en toe tegenkwam zijn bikkels. Onderbetaalde vakmensen. Dat geldt trouwens ook voor het onderwijs. Daar zijn mensen ook snoeihard bezig om ons door de crisis te loodsen. Wanneer ik om me heen zie, hoe de mensen met wie ik ben, daar mee bezig zijn…. Daar kunnen ze in het bedrijfsleven en bij Roche nog een puntje aan zuigen. Wanneer straks als gevolg van de economische crisis weer gesneden moet worden in de overheidsuitgaven, dan moeten we de zorg en het onderwijs overslaan en het geld weghalen bij economische zaken en de landbouw.

En dan onze plaatselijke D’66 fractievoorzitter. Zij zit in de coalitie en voert vandaar uit oppositie. Daar kan ik me zo kwaad op maken. Dat doet ze keer op keer. Zorg er voor dat onze stad goed bestuurd wordt. Kies: Steun de coalitie of stop ermee…

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2442698/Arnhemse-wethouder-geeft-toch-stukken-voor-onderzoek-Dit-voelt-niet-goed

6 april 2020