Coronacrisis (19) Waar staan we?

Flatten the curve… Vlak de grafiek af. In Nederland is dat gehaald. Maar we hebben nog geen vaccin. Trump roept de meest akelige dingen, zonder enige kennis van zaken. Zomaar drie berichten van gisteren:

In Equador liggen de lijken op straat (lees hier), in Ommen maakt de plaatselijke horeca zich op om ijsjes te verkopen (lees hier) en kinderen missen hun Opa’s en Oma’s het meest…. (kijk hier)

Deze week gefietst met het ene kleinkind. Dat wil zeggen het kleinkind zit bij de vader op de fiets en ik fietst er voor en achteraan, zit een beetje te geinen en we eten een ijsje bij snackshop Heino, wat meer`zegt over de naam van de eigenaar dan de plaats van de snackbar. Met de andere twee kleinkinderen eet ik eens in de week een ijsje, gekocht bij de Shell. De Shell moet ook wat verdienen in deze Corona tijd. De Shell wordt dubbel gepakt: en door de Russen en de Saoudi’s vanwege een olie gevecht en vanwege de lagere consumptie door Corona. Het wordt tijd voor wat belastingvoordeel voor deze armlastige club.

Net niet in Duitsland…

Ik zelf heb een beetje dezelfde dilemma’s als onze minister president. Ik vind dat Rutte het goed doet. Misschien moet hij in Europa wat coulanter zijn, maar in Nederland geeft hij de goede boodschap. Loslaten kan leiden tot nieuwe rampen. Je krijgt spijt wanneer je niet de goede dingen hebt gedaan. Ik zit een beetje met de molen. Alle molens draaien, maar ik ga niet. Volgende week denk ik dat ik weer begin. Helemaal voorkomen dat ik het krijg kan toch niet.

Maar je wilt het niet krijgen…..

Hier de Torenmolen in Zevenaar op 17 april 2020.

24 april 2020