Treinen

De volgende treinen heb ik in gebruik:

De 1600 van Rocco. Deze is digitaal gemaakt door ’t Winkeltje in Dordrecht. De prachtige trein trekt twee wagons en is op mijn spoorbaan de vaste “internationale trein”.

DE3: Met deze trein ben ik zes jaar op en neer geweest van Zwolle naar Ommen tussen 1973 en 1979. Ik ken de treinen van haver tot gort. Meestal zat ik in het compartiment met twee ramen vlakbij de motor.

De Vechtdallijn. Deze trein kon natuurlijk in mijn thema niet ontbreken. Prachtige trein van Piko.

De Posttrein. Deze heb ik tweedehands gekocht. Ik ben heel blij met deze trein, ook al wordt er geen post meer via het spoor vervoerd. Bij mij heeft de trein een speciale dienstregeling en gaat twee keer per dag van de remise, via Ommen en Zwolle naar Arnhem spoor 3. Vice versa.

De Hondekop. Ik noem hem sinds mensenheugenis hondekop, maar treinfanaten zullen deze trein een apekop noemen. Het is een zeer dure aankoop uit de jaren 80. Ik heb er veel hommeles mee gehad, maar ’t Winkeltje in Dordrecht heeft hem in ere hersteld en geschikt gemaakt voor digitaal spoor.

Lima koploper: Ook keurig digitaal gemaakt door ’t Winkeltje

1100 van Wentink: Deze heb ik tweedehands gekocht bij Wentink en daar digitaal gemaakt. Rijdt prachtig met twee VAM wagons achter zich aan.

De foto’s komen van de prachtige site van Martijn van Vulpen. Daar moet je echt een keer gaan kijken!!!

20 maart 2020