Vakantie – 2

De fietstocht langs de Dollard was mooi. Zie vorige blog. Ik ben op zoek naar de X factor van deze vakantie. We zijn nu halverwege en twee fietstochten en twee wandelingen verder. Nog vier dagen te gaan….

Wat is een X factor? Iets dat je het gevoel heeft van dit is het. Tot nu toe is het het allemaal net niet. Aan de Dollard: teveel binnen dijks gefietst… Wel tarwe gejat van de velden. Dat gaan we volgend jaar zaaien en kijken wat dat opbrengt. Waarom kun je van Nederlandse tarwe geen brood bakken, tenslotte…. Fietsen naar Bourtange. Mooi, maar wel een beetje oubollig. En Vlagtwedde en Stadskanaal zijn nou niet plaatsen, waarvoor je het vliegtuig pakt.
Vandaag vanaf de camping gelopen. Mooie tocht. Prachtige tocht, zelfs. Maar de X factor? Komt er wel tegen aan. Langs de Aa, door de bossen, over de heide en langs het kanaal. Bij een sluis een broodje gegeten. Mooi weer.

En dan gisteren. Heerlijk de acht van Amen gelopen met vrienden. Mooi pad, reeen gezien en een lekker biertje gedronken in het bluescafé in Amen. Dit had de X factor kunnen zijn en was het eigenlijk ook. Echter de deceptie was groot. Wanneer ben je nou in het blues café in Amen, wanneer Erwin Java daar optreedt? Nooit. Dat is vijf sterren bij Michelin! Daar rij je niet alleen voor om. Nee, daar betaal je een vermogen voor! Erwin Java, na Eelco Gelling, de gitarist van Cuby and the Blizzards! Het was binnen een uur uitverkocht en ik kom niet naar binnen….

Gelukkig kreeg ik van mijn vriend onderstaand via WhatsApp:

Dat sonnet maakt de X factor van deze vakantie. Geniet van wat is….

2 augustus 2020