Coocking class

Gisteren drukke dag gehad met afscheid van Diplomat hotel, ons thuis in Nepal. Ook het ouderlijk huis bezocht van de eigenaresse. Mooi om achter de façade van al die voordeuren te kijken. Grond verkocht, maar een stenen/betonnen huis ervoor terug. Nu wordt een deel verhuurd. We hebben vaker gehoord dat mensen grond in de bergen hebben en een klein kamertje huren in de stad. Daar wordt het geld verdiend. Bijvoorbeeld met een coocking class. Sandya is een aardige oprechte Nepalese vrouw. Met haar coocking class is ze in staat zelfstandig geld te verdienen zonder dat ze toestemming aan haar man hoeft te vragen. Met haar zoon heeft ze via tripadvisor deze class vormgegeven.

Met wie Ik ben wilde graag momo’s maken. Momo’s zijn deeghapjes, die zo op het kerstmenu kunnen. Hier aten we bij de borrel vaak gefrituurde momo’s. Nu maakten we gestoomde.

Saus maken

Eerst deeg maken. Een half uur laten staan. Dan vulling maken van aardappels, kool, wortels en uien. Met Nepalese kruiden. Waar vind je die in Nederland. Vervolgens het deeg in rondjes maken en vullen met de vulling. Dat is niet zo eenvoudig. Ik heb vroeger vaak in de bakkerij gestaan en gekeken hoe de bakkers werkten. Maar dit vereist techniek. En iedereen doet het anders, dus maakt het uiteindelijk niet zoveel uit.

De ingrediënten van de vulling

Daarna gestoomd en gedipt in de saus van tomaten en pinda’s met knoflook en gember. Die hadden we tijdens het stomen gemaakt.

Heerlijk!!!!

Gestoomde momo’s