Pokhara

Pokhara is een grote stad in het midden van Nepal. Zowel tussen oost en west als tussen hoog en laag. De stad leeft voor een groot deel van het toerisme omdat het begin van veel trekkings in de Himalaya hier beginnen. Vandaag buiten het toeristisch gebied geweest op zoek naar de lokale markt. Dat is een belevenis op zich. Alles is te koop: levende vis, kippen, vlees… en dat alles in subtropische temperaturen.

Groente (van de vis heb ik geen foto)
Van alles te koop, ook maalstenen.

Onze gids had ons verteld dat er ook handmolens te koop waren. Die hebben we ook gevonden. Meerdere hebben we gezien. Niet gekocht. Te zwaar. Ook niet precies wat ik zocht. Wat we zagen leek meer op een vijzel.

Hier in Lakeside is alles voor de toeristen geregeld. In het stadscentrum is het echt Aziatisch.

Morgen cooking class en overmorgen naar Kathmandu met de Greenline. Het zit er bijna op.

Fietsen met eieren lijkt op lopen op eieren