Stations

Ik heb drie stations, eigenlijk vijf.

Station Arnhem Centraal. Dit prachtige station is mijn thuisbasis. Ik ben nog op zoek naar iemand die een uitsnede in H0 wil namaken. Sommige dingen kun je beter uitbesteden.

Station Zwolle. Ik ben daar denk ik het vaakst uit- en over gestapt. Soms vind ik het jammer dat het is verbouwd. Hier heb ik de meeste koffie gedronken. ’s Ochtends om 7:55 uur liepen we de restauratie binnen en altijd dezelfde ober die ons kende. Een gulden voor een lekker bakkie.

Station Ommen. Mijn thuisbasis als kind, puber en jong volwassene. We keken vanuit huis altijd op het spoor richting Hardenberg. In het Laarbos, achter het spoor ken ik elke boom. Wanneer ik naar school in Zwolle moest, kwam ik in de regel gelijk met de trein het perron op. Nu kun je er heerlijke koffie drinken.

Remise. De remise is een tweetal opstelsporen en een tweetal doorloopsporen. In het geheel zou het ook station Roosendaal kunnen zijn omdat de treinen van Zwollen naar Arnhem ook door kunnen rijden naar Roosendaal, vice versa. Wie weet komt hier een naamsverandering.

De Uithoek. De Uithoek is het rangeerterrein van station Arnhem Centraal. Daar staan ’s avonds en in het weekend de treinen geparkeerd van Syntus en NS. Ik heb daar nu vier opstelsporen.

Een ritje van Ommen naar Zwolle….

Dit is de oude baan van 3 vierkante meter.

16 juni 2019