They build it with their bare hands….

…and lifted many stones…. vandaag was de tocht onbeschrijflijk. Vanaf de gebedsrollen in upper Pisang tot Ngwall(foto) waar we eindelijk een fatsoenlijk toilet hebben. Onderweg lunchten we in Ghyaru. Een dorp gebouwd met stenen uit de omgeving, alleen te voet bereikbaar.

Het uitzicht op de Annapurna 2 was onbeschrijfelijk. De muur die ik eerder beschreef domineerde de zuidkant. Je ervaart hier het begin van het bestaan. De andere muur onder de Annapurna 2 laat allerlei lagen van oudheid zien. Het verandert nauwelijks wat.

De mensen zijn boeddhistisch. Toen we vanochtend ons hotel verlieten zegende ze haar huis met allerlei geuren. Overal kom je gebedsrollen tegen.

Gebedsrollen in Upper Pisang

De een nog mooier dan de ander. Soms Is het dak van leisteen, soms zitten er lelijke golfplaten. Hier zijn de rollen nog niet door de weg kapot gemaakt. Overal zie je stupa’s. Kleine, grote…. Zou het zijn dat mensen zo dicht bij de natuur, bij het oer meer religieus zijn?

Onderweg

Hier de route van vandaag.