28 juni 2020 – ander weer

Rechts
Links
Achter

Het is ander weer. Het onkruid groeit als kool. Ook dit jaar zijn er successen (bieten, sla, andijvie, oregano, peultjes) en drama’s. Met name de aardappelen zijn mislukt. Eerst zijn ze bevroren. Dat is niet zo erg: meestal groeien ze dan wel door. Maar in dit geval zijn de meeste aardappels in de derde rij echt bevroren en hebben het loodje gelegd. Dit, ondanks dat de moeder van onze tuinbuurvrouw zegt dat het niet erg is dat aardappels bevriezen. De paar aardappels die over zijn, zijn aangevreten door de coloradokever. Een verschrikkelijk beest dat al het loof opeet en de aardappel niet laat groeien. Soms weet je niet waar een schepsel toe dient.

De tarwe gaat goed. Ik heb deze week de omheining tegen de muizen weer in stelling gebracht. De ene helft van de tarwe kunnen we voor de vakantie oogsten. Dat is tarwe gekocht op molen “De Kroon” in Arnhem. Waar zij het vandaan hebben, weet ik niet. De tarwe is vorig najaar gezaaid en heeft de winter door gemaakt. De andere tarwe zal ik in augustus oogsten, zodra we terug zijn van vakantie, Dan hebben we ook nog spelt, mais en boekweit. Dat zien we in augustus ook wel.

Tarwe gekocht bij molen “De Kroon”

28 juni 2020