Vakantie

Zegt de treintjes meneer tegen mij, wanneer je vakantie hebt, dan kun je toch lekker klussen aan de treinbaan. Dat klopt niet. Vakantie voor mij is, dat ik van huis weg ben naar ergens anders. Geen treintjes dus.

We zouden naar Schotland, maar we vonden de boot toch wat risicovol. 900 mensen met gemiddeld 90 contacten geeft toch 81000 recente contacten. OK, niet naar Schotland.
Dan naar Zwitserland in de auto, af en toe een tankstation in Duitsland en een mondkapje op. Stoppen ergens op 1600 meter en daar de tent opzetten. De weersverwachting was niet best, maar viel volgens de webcam, die ik zag, erg mee. We zijn niet gegaan.

Nu zitten we in Oost Groningen. Er zijn mensen, ook lezers van dit blog, die Oost Groningen geweldig vinden. Ik moet wennen. Maar ik moet zeggen: het went wel. Stilte, rust, ruimte. Zie foto. We fietsen langs mooie plekken. Het weer is goed, dus dat gaan we 10 dagen redden. Er is een Co-op, ze verkopen mijn merk, er ontbreekt mij niks.

Ik kan niet goed omschrijven wat ik mis. De uitdaging? Ik geloof het niet. Het uitzicht? Nee, ook dat niet. Het is iets van de X factor. De hoogte van de bergen, het ruig zijn van de kust op het Isle of Skye of de geur van de zee.

Morgen gaan we fietsen naar de Dollard en naar – of all places – Delfzijl en Appingedam. Het wordt een mooie dag.

Ik ruik de zee nu al.

30 juli 2020