12 juni 2020 – een beetje regen

Rechts
Links

We hebben lekker spinazie en asperges gegeten. Heerlijk. Het eerste zaaisel aan de rechterkant was mislukt, maar het tweede zaaisel, links onder was heerlijk. Uitje en een teentje knoflook fruiten en dat de spinazie in de pan en laten slinken. Eitje en ham en wat asperges erbij….

Er is een beetje regen gevallen. Komende week valt er nog meer, maaar dat kan nooit meer genoeg zijn om de droogte te herstellen. Misschien valt het mee.

Van de dertig geplotte aardappels zijn er nog een stuk of tien boven de grond. De anderen lijzen zodanig bevroren dat het niks meer wordt. Achterop links zie je artisjokken. Daar zit luis in. Zojuist de luis getrakteerd op brandnetel thee. Zou dat werken?

De boontjes, de tarwe, de biertjes, de sla enzovoort doet het goed. Rechts voor zie de doperwten groeien en als je goed kijkt, komt er een rijtje witlof boven. Dat moet je volgen, want dat is nog lang niet klaar.

12 juni 2020