8 juli 2020 – eerste tarwe geoogst

Vanmiddag liepen we langs een akker hier in de buurt en zagen we de duiven van de gerst eten. De gerst is rijp dus. Zodra een groente rijp is, weten dieren dat het lekker is en gaan ze aan de gang. Ik moet naar de tuin, zei ik, een net over de tarwe leggen! Die duiven leken me ook een gevaar voor mijn tarwe. Om het veldje met de tarwe had ik al een speciaal “anti muis net” gemaakt, zodat de muizen er niet bij kunnen. Kom ik aan op de tuin, blijkt de eerste tarwe reeds te zijn opgegeten. Dat is niet best. Er stond al een muizenval tussen de tarwe en inderdaad zat er ook een muis in. Er was dus al een muis bij de tarwe!!! Hoe kwam die daar?

Tarwe oogsten

Inmiddels staan er vier muizenvallen tussen de tarwe. Ik heb wat nog niet geheel rijpe tarwe geoogst en ga morgen weer kijken. We zullen zien of ik de strijd kan winnen.

Gelukkig is er ook goed nieuws: gezaaide wortels en bieten komen boven de grond. Dat werd tijd. Eigenlijk al veel te laat. Maar ook: we eten bijna iedere dag uit de tuin. Heerlijk. Ook om te maken. En verder: De artisjok bloeit.

Bloeiende artisjok

8 juli 2020